Donderdag 20 april 2023 stond de 1e Coninko klantendag van 2023 grotendeels in het teken van veiligheid. Op de prachtige locatie Karel 5 in Utrecht werden de aanwezigen volop bijgepraat, geïnformeerd en geïnspireerd. Over de ontwikkelingen bij Coninko, productinformatie vanuit IKO en Eurofast en afsluitend het bevlogen veiligheidsverhaal van Red Bull Air Race piloot Frank Versteegh. Tel het netwerken en de culinaire gezelligheid erbij op en ook deze eerste Coninko klantendag van 2023 was weer een succes!

Zoals gebruikelijk opende Mark Hooijberg (directeur Coninko) de dag met een toelichting op de diverse interne en marktontwikkelingen. Zo ging het over prijsontwikkelingen, digitalisering, procesautomatisering en de laatste stand van zaken rondom het digitale prijsbestand van Coninko. Marks’ conclusie; “We gaan volop door op de ingeslagen weg om samen succesvol te zijn!”

klantendag 2

PV-panelen in combinatie met isolatie

Producent van dakbedekking, vloeibare waterdichting en isolatie IKO b.v. bracht in samenwerking met Wattco de mogelijkheden van PV-panelen in combinatie met isolatie in beeld. Met het oog op verzekeren kwam het brandgedrag aan bod en de mogelijkheden van een daksysteem met witte dakbedekking voor zonnepanelen voor een beter rendement werden toegelicht.

klantendag 3

De rol van bevestigingsmaterialen op het dak

Eurofast, leverancier van mechanische bevestigingsoplossingen voor de gebouwschil, zoomde in op Tule-schroefcombinaties. Testen, certificering, koude onderbrekingen en windlastberekeningen passeerden de revue. Spectaculaire video’s van kwaliteitstesten en praktijksituaties toonden het belang van goede oplossingen aan.

klantendag 4

Veiligheid door de ogen van een stuntpiloot

Red Bull Air Race piloot Frank Versteegh nam het publiek mee in zijn spectaculaire loopbaan als stuntpiloot. Bijna letterlijk, want alsof ze zelf achter de stuurknuppel zaten, ervaarden ze een bijna onmogelijke race door Monument Valley in de VS en scheerden onder de Eramusbrug in Rotterdam door alsof het niets was… Met o.a. de quote “Plan je vlucht, vlieg je plan” benadrukte Frank op indrukwekkende wijze de rol van veiligheid, waarbij hij de link met de dakenbranche en werken op hoogte natuurlijk eenvoudig kon leggen.

Moraal van zijn verhaal? Meer dan 70% van incidenten die plaatsvinden zijn het gevolg van menselijk gedrag. En in 30% van de gevallen levert communicatie(overdracht) hieraan een bijdrage. “Attitude kills” vatte zijn betoog impactvol samen voor de aanwezigen.

De culinair uitstekend verzorgde dag werd afgesloten met een heerlijk diner met volop netwerkmogelijkheden. Op naar de volgende Coninko klantendag in oktober!

klantendag 5

Aansluiten bij Coninko?

Denk je na het lezen van dit bericht, “Dat wil ik ook ervaren!” Professionele, grote dakdekkersbedrijven zijn van harte welkom. Wil je meer weten over het aansluiten bij Coninko? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte.

Volg Coninko op Linkedin.

Lees verder.

Direct contact.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.