Al sinds de oprichting is IKO B.V. aangesloten bij Coninko, destijds dankzij reeds kopende klanten van ons die bij Coninko aansloten. Voor ons als leverancier is natuurlijk het volume interessant om aan te sluiten bij een groep van grote dakdekkersbedrijven. Maar ook de collectieve aanpak, het van elkaar leren en de gezelligheid brengen ons veel.

Ikzelf ben nu 6 jaar werkzaam in deze functie bij IKO en het klinkt misschien raar, maar de samenwerking met Coninko voelt voor mij als niet alleen producent-klant-relatie. Natuurlijk is het in termen van omzet en afzet interessant voor ons, maar zeker ook het onderling uitwisselen van interessante informatie brengt ons veel. Uiteraard vindt er door allerlei verschillende belangen ook discussie plaats, maar dit is constructief van aard. We zijn het zeker niet altijd eens met elkaar, maar het gaat wel op een respectvolle manier. Net als in een goede vriendschap. We doen uiteindelijk altijd samen weer de deur dicht!

“Coninko is een benaderbare inkooporganisatie waarin het woord ‘samen’ duidelijk de focus heeft.”

Die respectvolle manier van met elkaar omgaan is voor IKO erg belangrijk. Het is één van onze kernwaarden, dus daar hechten we veel belang aan. Als je kijkt naar de afgelopen jaren heeft onze samenwerking al heel wat stormen overleefd: van grondstofproblemen zoals de PIR-crisis met levertijden oplopend tot 6 maanden, of de situatie vandaag de dag met grondstofschaarste op allerlei gebieden, tot extreme hagelstormen, de Covid-pandemie en oorlog in Europa. Zeker in extreme tijden brengt het onderlinge respect ons samen verder.

Wij voeren sowieso dankzij onze grote buitendienst veel één-op-één overleg, met transparantie en constructieve discussies tot gevolg. Het samen praten over de inhoud, de marktwerking, de andere invalshoeken. We leren veel van elkaar en zijn dan ook blij met de korte lijnen die we zowel met Coninko als met haar klanten hebben.

De weg die Coninko heeft uitgestippeld is goed. De nieuwe structuur in de aanpak werkt fijn. De digitaliseringslag die Coninko nu maakt en waarin daadwerkelijk grote stappen worden gezet, was echt nodig. In het verleden was de aanvoer van data en de controle daarop anders ingericht, met in sommige gevallen verkeerde discussies tot gevolg. Dat is nu totaal niet meer het geval. We ontvangen nu duidelijke en tijdige rapportages en gegevens.

Qua verduurzaming zetten we zelf grote stappen en ook hierin houden we graag de lijnen met Coninko kort. Uiteindelijk bepaalt de vraag hoe wij het maken en vermarkten, maar het is natuurlijk een voordeel dat Coninko hierin als aanspreekpunt namens alle aangesloten grote dakdekkersbedrijven fungeert. Voor de nabije toekomst hoop ik dat we in rustiger vaarwater komen. Dan ontstaat er nog meer ruimte om ons samen te richten op innovatie en verduurzaming.

wouter sikking profielfoto

Over IKO B.V.

IKO B.V. is toonaangevend producent van dakbedekking, vloeibare waterdichting en isolatie. Een goede samenwerking met dakdekkersbedrijven staat bij IKO B.V. voorop. Zij stemmen productontwikkeling af op de wensen uit de markt en geven ondersteuning en voorlichting aan verwerkers over ontwikkelingen in regelgeving, milieu, certificering en techniek.

Wouter Sikking

Algemeen directeur – IKO B.V.

De leveranciers van Coninko.

velux commercial logo
carlisle logo
antragaz logo
wiltec logo
ags logo
anjo logo
rez dakveiligheid logo
icopal logo
kingspan logo
quality roofing systems logo
isobouw logo
wecal logo
van wylick logo
roval logo
boels rental logo
soprema logo
iko logo
guardian logo
freriks werken logo
fons meeder logo
zoontjens logo
fihuma logo
eurosafe solutions logo
rockwool logo
sealeco logo
unilin insulation logo
cpe logo

De voordelen van Coninko.

Het beste resultaat op het dak. Daar doen we het voor. Op financieel, commercieel en operationeel gebied draaien we continu aan de knoppen om dit samen te bereiken.

coninko logo
 • Aantrekkelijke bonus.
 • Scherpe inkoop- en betalingscondities.
 • Digitaal artikelbestand.
 • Grote tijdsbesparing.
 • Strategische partnerships.
 • Up-to-date kennisniveau.
 • Innovatie en nieuwe concepten.
 • Mee in de verduurzaming.
 • Digitalisering en automatisering.
 • Grondstoffen, materialen en beschikbaarheid.
 • Data voor meer inzicht.
 • Een hoger verwerkingsniveau.

Direct contact.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.