SOPREMA is al heel lang leverancierspartner van Coninko en wil dat graag ook nog heel lang blijven. Coninko vinden we namelijk een club van professionele bedrijven die organisatorisch sterk is, met een goed relatienetwerk in de markt en veel kennis en kunde van het platte dak. Bovendien gaat het, naast een goed product en de juiste prijs, om innovatie en zeker ook om de relatie. Dat past uitstekend bij hoe we bij SOPREMA graag samenwerken.

Denk ik aan Coninko, dan denk ik aan hechte relaties tussen Coninko klanten onderling, plezier en aan echte vakmensen. Dat was bijvoorbeeld goed te merken tijdens de afgelopen Coninko klantendag. Hier mochten wij een bijdrage in de vorm van kennisdeling leveren. Je ziet aan dit soort activiteiten dat Coninko een organisatie is die professionaliteit nastreeft. En dat is mooi.

“Coninko staat voor mij voor vakmensen, hechte onderlinge relaties en plezier.”

Kennis delen, samen innoveren, dat spreekt ons echt aan. Natuurlijk doen wij ons uiterste best om in de fabriek goede kwaliteit te maken, maar vervolgens hebben we de verwerkers; de dakdekkers, echt nodig om het product op de goede manier te verwerken. Die samenwerking is erg belangrijk.

Voor de toekomst zou ik daarom graag zien dat we nog meer voor elkaar kiezen, bijvoorbeeld als het gaat over de breedte van ons assortiment, efficiency en alles centraal op één plek regelen. Ik begrijp dat dit enerzijds kan afschrikken, omdat afnemers een bepaalde onafhankelijkheid willen behouden. Anderzijds, als je intensiever voor elkaar kiest, heb je een sterker partnerschap en benutten we samen nog meer potentieel. Bijvoorbeeld op het gebied van standaardisatie en digitale koppelingen. Want zo is natuurlijk het ook, als het voor ons efficiency brengt, dan brengt het dat ook voor de dakdekker. Met Coninko kunnen we hierin samen grote stappen maken.

Samen innoveren

Als het gaat over innovatie, dan hebben we elkaar gewoon nodig. Zo is de marktbehoefte er om brandveiliger te werken. Wij hebben complete, brandveilige oplossingen, waarbij geen sprake meer is van een brander op een bitumen dak. Natuurlijk is dat wennen voor de verwerkers, maar we overtuigen hen graag door de voordelige Total Cost of Ownership aan te tonen. We gaan vrij ver als het gaat over risicodeling bij dit soort innovaties. Bovendien levert het je een grote besparing op brandverzekering en wie weet, wordt deze ontwikkelingen ooit nog een verplichting.

Een ander thema op onze gezamenlijke agenda is verduurzaming. Want de vraag van opdrachtgevers gaat steeds meer zijn; de CO2 footprint van een gebouw verlagen, of men vraagt steeds vaker circulaire producten. Zoals de Rijksgebouwendienst vanaf 2030 alleen nog circulaire producten in gebouwen wil toepassen. Welke route we hierin bewandelen, bepalen we graag ook op basis van de input vanuit Coninko bedrijven. Zij representeren de dakdekkerswereld uitstekend. Zonder partijen als Coninko kunnen we onze lange termijn strategie hierin niet goed bepalen.

wouter sikking profielfoto

Over SOPREMA

SOPREMA is een internationaal familiebedrijf met bijna 10.000 medewerkers, 101 productiefaciliteiten, 17 research centres en 22 trainingslocaties wereldwijd. Zij maakt innovatieve producten op gebied van waterdichting en isolatie voor de gehele bouwschil. Je vindt er een groot assortiment dakbedekking, thermische, akoestische en natuurlijke isolatiematerialen en alle bijbehorende accessoires.

Wilbert Elissen

Managing Director – SOPREMA Nederland

De leveranciers van Coninko.

velux commercial logo
carlisle logo
antragaz logo
wiltec logo
ags logo
anjo logo
rez dakveiligheid logo
icopal logo
kingspan logo
quality roofing systems logo
isobouw logo
wecal logo
van wylick logo
roval logo
boels rental logo
soprema logo
iko logo
guardian logo
freriks werken logo
fons meeder logo
zoontjens logo
fihuma logo
eurosafe solutions logo
rockwool logo
sealeco logo
unilin insulation logo
cpe logo

De voordelen van Coninko.

Het beste resultaat op het dak. Daar doen we het voor. Op financieel, commercieel en operationeel gebied draaien we continu aan de knoppen om dit samen te bereiken.

coninko logo
 • Aantrekkelijke bonus.
 • Scherpe inkoop- en betalingscondities.
 • Digitaal artikelbestand.
 • Grote tijdsbesparing.
 • Strategische partnerships.
 • Up-to-date kennisniveau.
 • Innovatie en nieuwe concepten.
 • Mee in de verduurzaming.
 • Digitalisering en automatisering.
 • Grondstoffen, materialen en beschikbaarheid.
 • Data voor meer inzicht.
 • Een hoger verwerkingsniveau.

Direct contact.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.