Hoe was je eerste Coninko jaar?

“Coninko is een club met mooie, grote dakdekkersbedrijven met hechte leveranciersrelaties en langdurige relaties onderling. Er zit veel kracht in Coninko. Het bestaat uit ondernemers en daar houd ik van. We bouwen en delen samen. Denken na over concepten. Hoe bedienen we klanten en leveranciers echt goed? Zo is het digitaal artikelbestand echt een geweldige tool, met up-to-date prijslijsten voor onze klanten. Ook willen we waardevol zijn voor onze leveranciers; samen nadenken, bouwen en elkaar verder helpen. Het is een opstapeling van waardevolle elementen.”

“Het gaat over business bij Coninko en dat moet het dus opleveren. De zaken efficiënter, simpeler, sneller, informatiever, kwalitatiever en beter maken.”

Wat zijn de belangrijkste speerpunten in de komende tijd?

“De actualiteit in de markt verlangt van ons dat we volop aandacht geven aan het managen van de prijzen en het zeker stellen van leveringen. Bovenal streven we naar een kwalitatief en oprecht partnerschap met onze klanten en leveranciers. Door bundeling kan een leverancier efficiënter zakendoen met ons. Kwalitatieve dakdekkers profiteren van up-to-date artikelbeheer, waarin de juiste artikelen zichtbaar zijn, tegen de juiste prijs, scherpe aanvullende inkoopcondities en het juiste productnummer. Coninko is de verbinder, de olie in de samenwerking.

Bovenaan de agenda staat het digitaal ondersteunen van de Coninko klanten en het koppelen van de verticaal georganiseerde leverancierskant met de horizontale afnemerskant. Omdat zij vaak verschillend georganiseerd zijn, is een belangrijke vraag; ‘Hoe brengen wij belangen, verantwoordelijkheden en afstemming zo optimaal mogelijk bij elkaar?’ Dat is voor mij de belangrijkste uitdaging.

Weet je, uiteindelijk gaat het over business en dat moet het dus opleveren. De zaken efficiënter, simpeler, sneller, informatiever, kwalitatiever en beter maken. Dat moeten we eerlijk benaderen met elkaar.”

Coninko nu en straks

Waar wil je “straks” met Coninko naartoe?

“Coninko wil voor de top van de Nederlandse dakdekkersbranche de verbindende schakel zijn. Financieel, commercieel en operationeel succes met elkaar bereiken. We groeien in de functie van professionele gesprekspartner voor onze leveranciers, waarbij we – naast het kunnen bieden van inkoopvoordeel en gunstige condities aan onze klanten – samenwerken op het gebied van marktontwikkeling, innovatie, duurzaamheid en digitalisering.

“Coninko klanten moeten trots voelen dat ze aangesloten zijn, echt mee willen doen! Alles is er dan ook op gericht dat we samen succesvol en slimmer worden.”

Verbinden speelt hierin een grote rol. Oplossingen brengen, binding intensiveren met de almaar groeiende klantengroep. Als klant moet je trots voelen dat je aangesloten bent bij Coninko, echt mee willen doen. Hiervoor bouwen we aan merk en marktpositie en zetten we een groeicurve in als bedrijf.

Alles is erop gericht dat we samen succesvol en slimmer worden. Werk beter organiseren, maar ook foutkansen verminderen, door een betere inrichting van processen. Hierdoor creëren we steeds meer waarde. Ook richting leveranciers, door ze te koppelen en nieuwe inzichten te bieden. Zodat Coninko die professionele partner is waarmee ze vooruit kunnen.”

Welk soort bedrijven zie je nog graag aansluiten bij Coninko?

Zij die binnen onze visie passen zijn van harte welkom. Dat zijn de grotere, professionele dakdekkersbedrijven met een meer dan regionale functie. Die nieuwbouw en renovatie verzorgen, met alle dakdeksystemen die beschikbaar zijn. En dat zijn kwalitatieve, ambitieuze leveranciers die hen graag bedienen.

Blijf op de hoogte.

Volg Coninko op Linkedin.

Lees verder.

Direct contact.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.